tiistai 11. helmikuuta 2014

Lähtölaukaus puvustukseen

Tästä se uusi projekti taas alkaa.  Kevään korvilla puvustamme näytelmää yhteistyössä Lyseon lukion kanssa. Mukana on tuottajia, käsikirjoittajia, näyttelijöitä, puvustajia ja lavastajia.  Lisäksi valokuvaajaharjoittelija leiskauttelee upeita kuvia prosessin eri vaiheista. Yhteydenpito eri toimijoiden välillä sujuu sulavasti, Facebookin suljettujen ryhmien välityksellä.

Näytelmän teema on nuorten syrjäytyminen, joka hieman yllätyksellisesti nousee esiin takaumina, nuoren parin häissä. Puvustuksessa korostuu niin juhlapukeutuminen kuin roolihenkilöiden luonne.
Projekti sai lähtölaukauksen lauantaina 1.2.2014 Huoneteatterilla, jossa Savonlinnan kaupunginteatterin pitkäaikainen puvustaja-lavastaja Tua Hautamäki kertoi omista kokemuksistaan.
Tua Hautamäki vauhdissa,
ja ekat omat luonnokset
Näytteillä oli pienoismalli lavastuksesta, upeita koosteita puvustuksista ja kollaaseja, joissa kiteytyi näytelmän ydin. Ihailimme myös taidokkaita näyteportfolioita ja kuuntelimme hyviä vinkkejä omaa projektiamme silmällä pitäen.

Vaatetuksen osalta projekti alkaa kollaasien koostamisella ja luonnostelulla sekä käsikirjoitukseen tutustumisella ja materiaalien hankinnalla. Puvustusseikkailu alkaa, melkein jo loikitaan tasajalkaa.

Teksti: vaatetusompelija
Kuva: vaatetusompelija, Henna Laukkanen ja Rina Suonpää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti