torstai 27. maaliskuuta 2014

Teinarit, pirkot, morsiusneidot ja muu sakki

Lähtölaukauksesta on kulunut jo tovi, ja näytelmän käsikirjoitus alkaa valmistua ja kohtauksia treenataan jo toden teolla. Myös roolihahmojen luonnehdinnat ovat lähes valmiina. Vaatetusompelijoiden puvustamat poolihahmot on jaettu neljän ryhmään, joita edustavat teinarit, pitopalvelun pirteät pirkot, morsiusneidot ja sekalainen seurakunta. Näiden lisäksi Lyseon lukion porukka puvustaa osan hahmoista.

Roolihahmojen ensimmäiset luonnokset toteutettiin ryhmätyönä. Jokainen ryhmä tuotti sellaisen idealuonnoksen, joka heidän mielestään vastasi roolihenkilön luonnehdintaa. Luonne tuotiin esiin väreillä ja puvun muodoilla.
Ensimmäisen ideointikierroksen jälkeen jokainen sai oman puvustettavan, jonka ideointia jatkettiin tuottamalla kollaasi, jossa oli huomioitu myös asusteet kuten kengät, korut ym. Yksi roolihahmoista on morsiusneito Taina, joka on nuori yhden lapsen kotiäiti, joka ei seuraa viimeisimpiä villityksiä. Taina on bestamanin ex-vaimo, ja hieman katkera erostaan. Tainan puvun suunnittelu- ja toteutusvaiheen alkua on esitelty alla olevassa kollaasissa.

 
Pukujen ompelu alkoi mittojen otolla, jonka yhteydessä kysyttiin henkilöiden omia toiveita asujen mallin suhteen. Puvustuksessa hyödynnetään vanha materiaalia kuten verhoja, lakanoita ja ylijäämä kankaita sekä kirpparilöydöksiä.

Näytelmässä on laaja miehitys, joten yhteisiä palaverejä on lähes mahdoton järjestää. Myös viestintä on haastavaa ison porukan kanssa. Viestintäkanavanki valittiin Facebookin suljettu ryhmä, eikä kaduta yhtään. Ryhmässä julkaistaan luonnokset, sovitaan tapaamiset, mittojen ottojen ajat ja muut käytännön toteutukseen liittyvät asiat.
Kaikki sujuu kätevästi kännyköillä reaaliajassa, joten tietoja on helppo päivittää. On upeaa huomata, miten nopsasti luonnoksista ja ideoita tulee palautetta. Työt etenevät ripeäsi eikä pitkiä odotteluaikoja tule, ja kaikki tykkäävät.

Teksti: vaatetusompelija
Kuvat ja piirrokset: Veera Alanen ja TV13A-luokka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti