maanantai 26. toukokuuta 2014

Luonnostelua, ideointia ja vähän muutakin

Ideointi ja luonnostelu sekä idean esittely asiakkaalle, on osa jokaisen tuotteen valmistusprosessia. Opintojen aikana jokainen opiskelija kehittelee oman tyylinsä tuottaa ideoita ja koostaa niistä kokonaisuuksia. Netti on ideoita ja ideointiin soveltuvia sovelluksia pullollaan, mutta joskus on hyvä myös irrotella, käyttää omaa mielikuvitustaan ja kehittää kuvallisia taitoja.

Myös erilaisissa puvustusprojekteissa ideoinnilla on suuri merkitys, kun luodaan roolihahmolle ulkoasu. Saanko puhua -puvustusprojektin lämmittelytehtävänä oli värien symboliikkaan tutustuminen. Väriyhdistelmiä muuntelemalla luotiin neljä erilaista hahmoa: maa, ilma, vesi ja tuli.

Miia toteutti työnsä puuväreillä ja erilaisilla puvun muodoilla. Hän kuvaa piirtämistyyliään näin: piirtotyylni on oma tyyli, joka on kehittynyt vuosien varrella, vaikutteita kuitenkin on jonkin verran manga-sarjakuvista.

Teemana vesi, tuli, ilma ja maa.

Piirtämistä olen harrastanut ihan ala-asteelta asti. Piirrän kausittain enemmän tai vähemmän aktiivisesti, lähinnä sen mukaan milloin tulee inspiraatiota ja milloin ei. Tykkään erityisesti käyttää puuvärejä. Piirtämistä kehitän eniten tutkimalla oikean elämän vastineita ja niiden mukaan piirtämistä.

Mitäpä tästä muuta voi sanoa kuin että upeaa jälkeä kaiken kaikkiaan.

Teksti: vaatetusompelija, Miia Pynnönen
Kuva: Miia Pynnönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti