perjantai 20. joulukuuta 2013

Jakkujakson satoa

Vivianin upea takki valmistui ennätysajassa lukuisista, vaativista yksityiskohdista huolimatta. Aluksi takin ideointi tuntui vaikealta, sillä en meinannut keksiä kaverilleni sopivaa mallia. Kaverini pukeutuu luonnollisen tyylin mukaan, joten halusin löytää hänen tyylinsä mukaisen idean malliin.

Ensiksi otin asiakkaasta mitat, piirsin ja kuosittelin kaavat sekä tein valmistussuunnitelmat. Kankaan valinta oli melko helppoa, sillä kangas ostettiin koululla esittelykäynnillä olleelta kangaskauppiaalta. Pyysin kauppiaalta näytteitä ja asiakas valitsi niistä sopivimman.


Vuoriin halusin miehustamateriaalista poikkeavan materiaalin. Löysin hauskan kissakuvioisen puuvillakankaan. Valitsin mustan resorin pääntielle, hihansuihin ja helmaan. Huppua reunustaa tekoturkis, joka on kiinnitetty napeilla, joten sen voi poistaa. Metalliketjut tuovat mukavan lisäsäväyksen malliin.

Takki ja takin yksityiskohdat


Sovitin takkia melko monta kertaa. Aluksi sovitin peruskaavan, toiseksi kuosittelukaavan ja kolmanneksi miehustan.  Seuraavassa sovituksessa istutin hihan ja loppuvaiheessa tein vielä kaksi muuta sovitusta, sillä halusin varmistaa, että malli istuisi hyvin asiakkaan päälle. Asiakas pääsi näppärästi sovituksiin, sillä hän opiskelee samassa rakennuksessa kuin minä. Sovitusten aikana malli muuttui vain vähän.
Takista tuli juuri sellainen, jota asiakas oli toivonut. Asiakas kertoi, ettei meinaa malttaa odottaa sitä, että hän saisi takin käyttöönsä.

Muitakin upeita takkeja, jakkuja ja ulstereita oli vaatetuksen Studio-ompelimo viime viikolla pullollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti