maanantai 6. toukokuuta 2013

Saariselälle työssäoppimaan

Milka Ruhanen matkasi rohkeasti Saariselälle työssäoppimaan kymmeneksi viikoksi. Matka alkoi 20.3, ja jatkuu toukokuun loppupuolelle.

Opiskelen myyntipalvelua Saariselän Kuukkeli Oy:ssä. Yrityksessä myydään elintarvikkeita, matkamuistoja, tekstiilejä ja vaatteita. Heti ensimmäisinä päivinä tutuistuin kassatyöskentelyyn. Aluksi asiakaspalvelu tuntui vaikealta ja jännitti vähän, mutta pian totuin uuteen tehtävään. Nyt tunnen hallitsevani kassatyöskentelyn melko hyvin ja osaan keskustella luontevasti asiakkaiden kanssa.

Etenkin pääsiäisen aikaan oli paljon kotimaisia ja ulkomaalaisia turisteja ja kiirettä. Kassajonot ja päivät venyivät pitkiksi. Tein paljon iltavuoroja, minkä jälkeen laskin usein vielä kassat. Kotona oli vasta kymmenen paikkeilla iltaisin. Asiakkaat ovat olleet kannustavia ja sanoneet, että olen luontainen asiakaspalvelija.
 
Tekstiili- ja vaatetusosasto on liikkeen alakerrassa. Tuotteet ovat pääasiallisesti Suomessa valmistettuja tai suomalaisen tyylin mukaisia villapaitoja, college- ja retkeilyasuja. Lisäksi tarjolla on asusteita kuten laukkuja, pipoja, huiveja ja kenkiä. Olen järjestellyt tuotteita ja laittanut niitä esille.

Työn lisäksi on ollut mukava ihailla revontulia ja tutustua paikallisiin ihmisiin. Valmistun keväällä, joten työssäoppiminen päättyy muutaman viikon kuluttua. Jatkan kuitenkin kesätöissä heti päättäjäisten jälkeen, nyt jo tutuissa Saariselän maisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti