maanantai 22. huhtikuuta 2013

Frilloittelua

Flamenco on Andalusiassa kehittynyt espanjalainen musiikki- ja tanssilaji. Flamencon ”kultainen kausi” ajoittui 1800- ja 1900-luvun taitteeseen, jolloin Andalusian kaupunkien kahviloista alkoi nousta suosittuja esiintyjiä, jotka vaikuttivat Flamencon kehittymiseen merkittävästi. Naisten Flamenco-tanssiasuun kuuluvat yleensä laahushame tai -puku ja remmikengät. 

Flamenco-asu

Laura Lehmusvuori valmisti opinnäytteenään Flamenco-asun, johon kuuluvat liivi ja laahushame Asun päävärinä ovat vaaleanharmaa ja vahvistevärinä fuksianpunainen. Asun suunnitteluun ja valmistukseen kului melkoisesti aikaa, koska monia yksityiskohtia piti kokeilla useamman kerran.


Myös kankaan menekki oli yllätys, sillä hameosaan upposi noin 20 metriä kangasta. Frilloja lenkattiin useampaan otteeseen, koska hametta testattiin välillä tanssiharjoituksissa.


Frilloja

Etenkin hameen tukeminen oli ongelmallista, koska hameen laahusosa ei saa mennä tanssiessa puneelle, vaan sen pitää aueta laahusta heitettäessä. Toisaalta laahus ei saisi olla liian jäykkä. Tukemiseen käytettiin tylliä ja tarlatania.

Valmistusprosessi oli opettavainen kokemus, mutta onneksi asukokonaisuus on nyt viimein valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti