perjantai 8. helmikuuta 2013

Nextsteppailua

NextStep–messut järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa 30. - 31.1.2013. Messujen pääteema oli joustavat opintopolut vastaamaan joustavaa työelämää.
 
Vaatetusalan opintoja esiteltiin Jyväskylän ammattiopiston osastolla 31.1.2013. Yksi esittelijöistä oli Eeva-Maija Kakko, joka muotoili juhla-asun. Muotoilutehtävässä yhdistyivät asiakastyön suunnittelu ja muotoilun näyttö.
 
Eeva-Maija kertoi kokemuksestaan seuraavaa: ennen messuja ideoin ja piirsin juhla-asun mallin paperille. Lisäksi nauhoitin asun muodon mallinukelle ja varasin malliin tarvittavat materiaalit.

Eeva-Maija Kakko muotoilemassa juhla-asua.

Messuilla oli aluksi vaikea keskittyä tehtävään, koska ihmisiä ja hälinää oli ympärillä paljon. Sen jälkeen, kun pääsin vauhtiin keskityin muotoiluun niin täysillä etten huomannut ajan kulua. Näin suuren yleisön edessä en ole aiemmin esiintynyt.
 
Moni ohikulkija oli kiinnostunut siitä, miten asun valmistus jatkuisi muotoilun jälkeen, ja siitä, miten kauan asun valmistukseen kuluisi aikaa. Osa olisi halunnut juhla-asun omakseen. Messuilla esiintymisestä jäi kaiken kaikkiaan hyvä maku suuhun, koska yleisö oli aktiivista ja tehtävä mielekäs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti